Duurzaam verwarmen

In de wijk Wildbaan/Dennenburg ligt een kans om woningen gezamenlijk te verwarmen met warmte van de rioolwaterzuivering aan de Rijsenburgselaan. Die warmte zou dan via een ondergronds leidingstelsel – een warmtenet – naar de woningen gaan.

Woningcorporatie Nabij Wonen, lokale energiecoöperatie Heuvelrug Energie, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Gemeente Utrechtse Heuvelrug en een aantal bewoners willen graag weten wat de voor- en nadelen zijn van een warmtenet en welke andere mogelijkheden er zijn om de woningen te verwarmen. Ook willen ze weten hoe je dat vervolgens kunt organiseren. Daarom lieten ze verschillende mogelijkheden onderzoeken door ingenieursbureau DWA. 

Uit de studie bleek dat drie warmtetechnieken het meest kansrijk zijn voor het verwarmen van de wijk. Deze zijn verder uitgewerkt.

De warmte-oplossingen

Klik op de titels om meer te weten te komen over de warmteopties.

De volgende technieken kunnen hier nog een aanvulling op vormen. Deze zijn kort beschreven:
-    Zonnepanelen die naast elektriciteit ook warmte opwekken
-    Mini-warmtenetten op bodemenergie

Meer weten? In de Brochure 'Onze wijk aardgasvrij - verkenning Wildbaan Dennenburg' (publiekversie haalbaarheidsstudie) hebben we alle informatie nog eens op een rijtje gezet.

Mailinglist warmtevoorziening

Als er nieuws is over de warmtevoorziening plaatsen we dit op deze website. We kunnen u ook actief informeren via de e-mail. Wilt u actief geïnfomeerd worden?  Meldt u dan aan voor de mailinglijst warmtevoorziening via onderstaande knop.

Mailinglijst warmtevoorziening

Documenten

 

0 bestanden geselecteerd: 

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen