Met een groep van ongeveer 20 inwoners kwamen we dinsdagavond samen in het Cultuurhuis in Doorn. We begonnen de avond met een kopje koffie en een korte samenvatting van wat een Duurzame Wijk ook alweer precies inhoudt.
Vervolgens deden we een oefening om erachter te komen wat voor typen mensen er in de zaal zaten: verbinders, techneuten of ondernemers. Wat bleek, er zat een gevarieerd publiek in de zaal! Dat is een goed teken, omdat een mix van verschillende typen mensen er voor zorgt dat we gebruik kunnen maken van ieders sterke kanten.
Na deze oefening was het tijd om aan de slag te gaan met de invulling van de Duurzame Wijk voor de komende zes maanden. Aan wat voor activiteiten heeft de wijk behoefte? Op welke manier kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren? Om daar antwoord op te krijgen ging de zaal in groepjes aan de slag. Aan de hand van een activiteitenoverzicht waarin Duurzame Wijk activiteiten toegelicht staan ging men met elkaar in gesprek over waar de behoeftes liggen.
Na deze gesprekken koppelden we per groepje terug welke activiteiten zij het liefst zouden zien in de wijk. Hieruit bleken vooral warmtewandelingen en referentiewoningen populair. Bij een warmtewandeling loopt een groepje buren samen met een energieadviseur 's avonds door de wijk, en worden er met een warmtecamera foto's van de deelnemende huizen gemaakt. Zo kun je zien waar er warmte weglekt uit je huis. Een referentiewoning is een woning waarvan het type vaker voorkomt in de wijk. Één woning krijgt een gratis, uitgebreid energierapport aangeboden, waarvan de resultaten vervolgens besproken worden met de bewoners van hetzelfde type woning.
Met deze input, en nog wat andere goede suggesties die uit de zaal naar boven kwamen, gaan we de komende maanden aan de slag! Zodra de plannen concreter zijn hoort u hoe u deel kan nemen aan de organisatie of aan de activiteiten zelf. Dit communiceren we op heuvelrugdoetmeer.nl en via het Wijkbericht.
We kijken terug op een goede bijeenkomst. We willen alle aanwezigen bedanken voor de input!
Voor de presentatie van 14 mei klikt u hier.