Duurzaam verwarmen

In de wijk Wildbaan/Dennenburg ligt een kans om woningen gezamenlijk te verwarmen met warmte van de rioolwaterzuivering aan de Rijsenburgselaan. Die warmte zou dan via een ondergronds leidingstelsel – een warmtenet – naar de woningen gaan.

Woningcorporatie Nabij Wonen, lokale energiecoöperatie Heuvelrug Energie, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Gemeente Utrechtse Heuvelrug en een aantal bewoners willen graag weten wat de voor- en nadelen zijn van een warmtenet en welke andere mogelijkheden er zijn om de woningen te verwarmen. Ook willen ze weten hoe je dat vervolgens kunt organiseren. Daarom lieten ze verschillende mogelijkheden onderzoeken door ingenieursbureau DWA. 

Uit de studie bleek dat drie warmtetechnieken het meest kansrijk zijn voor het verwarmen van de wijk. Deze zijn verder uitgewerkt.

De warmte-oplossingen

Klik op de titels om meer te weten te komen over de warmteopties.

De volgende technieken kunnen hier nog een aanvulling op vormen. Deze zijn kort beschreven:
-    Zonnepanelen die naast elektriciteit ook warmte opwekken
-    Mini-warmtenetten op bodemenergie

Meer weten? In de Brochure 'Onze wijk aardgasvrij - verkenning Wildbaan Dennenburg' (publiekversie haalbaarheidsstudie) hebben we alle informatie nog eens op een rijtje gezet.

Invloed uitoefenen op het vervolg?

Wil jij bijdragen (meedenken of meedoen) in de volgende fase voor een mogelijk warmtenet? Laat dan via onderstaande knop jouw contact gegevens achter. 

Alleen geinformeerd worden wanneer er nieuws is over de warmtevoorziening? Dan hoef je niets te doen. We plaatsen nieuwsberichten op deze website en verspreiden belangrijke informatie ook via een Wijkbericht. 

Ik wil invloed uitoefenen op het vervolg

 

0 bestanden geselecteerd: 
Cookie-instellingen