Submenu

Jumbo Amerongen Koenestraat

05-10-2022
291 keer bekeken 0 reacties

Of het nu gaat om een beter dierenwelzijn, het tegengaan van voedselverspilling, energiezuinige winkels of gezondere keuzes: als familiebedrijf staan we middenin de samenleving en voelen we ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen.

We zijn ervan overtuigd dat we verschil kunnen maken door onze klanten gezonder en duurzamer te laten eten en leven, op een leuke laagdrempelige manier. 

Jumbo zet in op meer plantaardig

Onder andere met voordelige vleesvervangers zetten we in op meer plantaardig. Alle Jumbo vleesvervangers hebben nu dezelfde of een lagere prijs dan de vleesvariant. Uiterlijk in 2030 willen we dat 60% van de eiwitten in onze winkels plantaardig zijn.

Beter verpakken: zo doet Jumbo 't

Het staat vast dat we naar minder verpakkingsmateriaal toe moeten en daar zijn we al een aantal jaren mee bezig. Maar het kan altijd beter. Daarom streven we in samenwerking met ketenpartners naar de volgende doelstellingen voor 2025:

 • 20% minder verpakkingsmateriaal in vergelijking met 2019;

 • 100% recyclebare verpakkingen, die vaak ook herbruikbaar zijn;

 • Kunststof verpakkingen bestaan voor gemiddeld 35% uit gerecycled en/of biobased plastic;

 • Minder gebruik van fossiele materialen, meer duurzamere keuzes;

 • Kartonnen of papieren verpakkingen zoveel mogelijk van gerecycled materiaal of anders 100% FSC-gecertificeerd;

 • Van afval maken we op een slimme manier nieuwe producten.

Minder COuitstoot in de ketens

Honderden leveranciers produceren wekelijks miljoenen huismerkartikelen voor Jumbo. We realiseren ons dat hierbij veel CO2 wordt uitgestoten. We voelen ons verantwoordelijk om ook de CO2 uitstoot in onze toeleveringsketens verder terug te dringen, zogeheten scope 3. We brengen de huidige uitstoot in kaart en maken afspraken met onze leveranciers over het reduceren van de uitstoot. We brengen deze scope-3 emissies momenteel in kaart. Jumbo heeft zich daarbij verbonden aan het Science Based Targets initiative (SBTI): een samenwerking tussen onder meer de VN, het WWF en het World Resources Institute om wereldwijd de uitstoot van CO2 terug te dringen gebaseerd op het Klimaatakkoord van Parijs. In 2023 publiceren we onze nulmeting en bijbehorende doelstelling.

Energiezuinige gebouwen

Bij Jumbo investeren we in de verduurzaming van onze winkels, distributiecentra en ons hoofdkantoor. En dat doen we op allerlei verschillende manieren:

 • We kiezen vaker voor hernieuwbare grondstoffen en dringen het gebruik van fossiele energie zoveel mogelijk terug. 

 • Elk jaar vernieuwen we tientallen winkels waarbij we verschillende energiebesparende maatregelen doorvoeren. Denk aan ledverlichting, zuinigere koelinstallaties en gerecyclede materialen.

 • We hebben een nieuw systeem voor energiemanagement geïntroduceerd waarmee we het verbruik beter en vaker kunnen controleren en indien nodig bijsturen

 • Bij nieuwbouw en geplande verbouwingen kijken we altijd naar mogelijkheden om ‘van het gas af te gaan’. Het aantal zonnepanelen op de daken van onze kantoren, winkels en distributiecentra is in 2021 gegroeid tot ruim 55.000.

 • Bij nieuwbouwprojecten gaan we zelfs voor het hoogste duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen. In het voorjaar van 2020 is ons gemechaniseerde landelijke distributiecentrum in Nieuwegein geopend. Dit bouwwerk is als meest duurzaam ontworpen pand ter wereld onderscheiden met een BREEAM-award, een onderscheiding voor uitzonderlijk duurzame bouw. 

 • Ook ons E-Fulfilment Center (EFC) in Bleijswijk heeft het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat ontvangen. En in maart 2021 hebben we in Goor het meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux geopend.

Energiezuinig transport

 

Jumbo is veel onderweg. Om onze winkels te bevoorraden of om boodschappen te bezorgen. Ook onderweg zijn we er voortdurend mee bezig zo min mogelijk energie te verbruiken. 

 • Dit doen we door middel van een efficiëntere belading van onze vrachtwagens en slimmere routes, waardoor we minder kilometers hoeven te maken.

 • We zorgen voor een steeds duurzamer wagenpark. Zo zie je steeds meer hybride en elektrische Jumbo-vrachtwagens. En de kans is groot dat je boodschappen bezorgd worden door een volledig elektrische bezorgauto. 

 • Daarnaast stimuleren we onze medewerkers in het woon-werkverkeer te kiezen voor elektrisch rijden of de fiets. Alles bij elkaar scheelt dat een hoop CO2-uitstoot!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen