Submenu

Gemeente en ondernemers gaan voor duurzamer Bedrijventerrein Maarsbergen

76 keer bekeken 0 reacties

De gemeente en ondernemers van het Bedrijventerrein Maarsbergen willen het bedrijventerrein klaar maken voor de toekomst. Samen gaan ze oplossingen bedenken voor de uitdagingen en wensen die er zijn op het gebied van verduurzaming, veiligheid en mobiliteit.

Bedrijventerrein Maarsbergen (Haarbos/Ambachtsweg) is het grootste bedrijventerrein van de in totaal zeven bedrijventerreinen in de gemeente. Het bedrijvenpark is volop in ontwikkeling. Zo is het terrein onlangs uitgebreid. En sinds kort bundelen ondernemers en de gemeente hun krachten om het terrein toekomstbestendig te maken. Samen gaan ze de uitdagingen waar de gemeente en ondernemers voor staan aanpakken.

Verduurzaming

Een van die uitdagingen is verduurzaming. Ondernemers willen daar graag mee aan de slag, bleek uit een enquête en een ondernemersavond – waar ook wethouder Anouk Haaxma van Economische Zaken bij aanwezig was. Bedrijventerreinen gebruiken over het algemeen veel fossiele energie. Door hernieuwbare energie van bijvoorbeeld zonnepanelen te gebruiken, kunnen de ondernemers bijdragen aan het doel van de gemeente om in 2030 55% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. Een van de knelpunten die dan wel moet worden opgelost is de netcongestie: het elektriciteitsnetwerk op terrein kan het transport van meer elektriciteit op dit moment niet aan. 

Werkgroepen

Een werkgroep met daarin ondernemers en medewerkers van de gemeente gaat zich buigen over deze en andere kwesties rondom duurzaamheid. Zij gaan ook werkgroepen vormen over veiligheid (met name het terugdringen van criminaliteit), meer groen en mobiliteit (betere bereikbaarheid, leefbaarheid voor omwonenden). Onder begeleiding van procesbegeleider CLOK maken de werkgroepen een meerjarenplan om de doelen te bereiken. Dat plan is naar verwachting na de zomer klaar. Tot die tijd verandert er op en rond het bedrijventerrein nog niets. 

Ondernemersvereniging

Naast de werkgroepen zullen de ondernemers de mogelijkheden voor het oprichten/deelnemen aan een ondernemersvereniging verkennen en in gang zetten. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden, evenals voor de werkgroepen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan projectleider Frank Zitzmann van CLOK: frank.zitzmann@clok.nl.

Reageren?

Op deze pagina blijft u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Vragen, suggesties of opmerkingen kunt u kwijt in het reactieveld op deze pagina.  
 

Afbeeldingen

Reageren

Op de kaart

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen