Submenu

Heuvelrug Energie

05-10-2022
267 keer bekeken 0 reacties

Heuvelrug Energie, Hé, is van ons samen, een coöperatieve vereniging voor en door leden. We bepalen samen de aanpak en profiteren samen van de voordelen. Voor de energielevering, de gewenste service en voor de duurzame energie projecten. We bundelen onze krachten.

Heuvelrug Energie is er voor álle inwoners, woningeigenaren en huurders in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ook bedrijven en instellingen als scholen en (sport-)verenigingen kunnen lid worden. Ieder lid kan meepraten en -beslissen over de manier waarop we onze energievoorziening duurzaam gaan vormgeven.

Essentie van coöperatief ondernemen

‘Lokaal eigendom’ in de zin van het Klimaatakkoord is de mogelijkheid voor alle inwoners van een gemeente en alle lokale ondernemers om gezamenlijk mede-eigenaar te worden van productie-installaties voor duurzame energie. Bijvoorbeeld een zonneveld of windturbines. Vanaf het begin, zodat zij tevens betrokken worden bij de planvorming, dus ook mede-eigenaarschap in het proces om te komen tot deze installaties. En daarna mede risicodragend in de initiatief-, realisatie en exploitatiefase.

Op tal van plaatsen in Nederland gebeurt dit in de vorm van lokale energiecoöperaties.

Een coöperatie is een ‘vereniging gecombineerd met een bedrijf’. Je kunt er als inwoner of ondernemer lid van worden en op die manier meedenken en meewerken aan de energietransitie in jouw directe omgeving. Zo zorgen we ervoor dat de lasten én de lusten van de energietransitie eerlijk verdeeld worden.

Coöperatief ondernemen leidt op twee vlakken tot succes: draagvlak en een financieel vliegwieleffect.

Lees meer over de activiteiten van Heuvelrug Energie, onder andere over duurzamer wonen, energie opwekken en autodelen op de website: https://heuvelrugenergie.nl/

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen