Submenu

S.P.C.O De Oorsprong

06-10-2022
339 keer bekeken 0 reacties

De Oorsprong is een organisatie voor christelijk basisonderwijs in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Volgens De Oorsprong hebben kinderen recht op goed onderwijs in mooie, gezonde en duurzame gebouwen, waar we zuinig met elkaar en de wereld omgaan.

In Driebergen-Rijsenburg hebben wij drie scholen: De Uilenburcht, De Kring (Jenaplan) en De Zonheuvel, in Doorn twee: De Sterrenboog en De Wijngaard en in Wijk bij Duurstede ook twee: De Regenboog en De Wegwijzer. In totaal zijn er zo’n 250 mensen werkzaam bij De Oorsprong om aan rond 1950 kinderen goed onderwijs te geven.

 

Wat willen wij?

Onze aarde is van en voor onze kinderen. We moeten daar zorgvuldig mee omgaan en zuinig zijn op de natuur, het milieu en elkaar. Wij onderwijzen de kinderen in duurzaamheid en willen als volwassenen het goede voorbeeld geven.

Volgens De Oorsprong hebben kinderen recht op goed onderwijs in mooie, gezonde en duurzame gebouwen, waar we zuinig met energie omgaan en zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon en de wind. Wij maken dan ook gebruik van groene energie via onze energieleverancier en plaatsen daar waar het kan zonnepanelen op de daken van onze scholen.

Helaas voldoen de meeste van onze scholen nog niet aan onze wensen. Verduurzaming vraagt investeringen in de huidige schoolgebouwen, waarbij de gemeente een grote verantwoordelijkheid heeft als verantwoordelijke voor de onderwijshuisvesting. Maar ook met andere partners willen wij samenwerken om duurzame, gezonde scholen te krijgen. Daarom hebben wij ons aangesloten bij het Klimaatakkoord, om in gesprek te komen met andere organisaties binnen de regio die met dezelfde vraagstukken bezig zijn.

 

Wat doen wij?

Wij onderzoeken op welke schooldaken wij zonnepanelen kunnen aanbrengen. Ook spannen wij ons in om bij nieuwbouw en renovatie energieneutrale schoolgebouwen te realiseren, zoals dat bij de renovatie van De Zonheuvel al gelukt is.

 Wij zijn er echter ook van overtuigd dat kleine, dagelijkse handelingen tot een groot resultaat kunnen leiden. Zo scheiden wij ons afval en gaan wij zuinig met materialen om. In de meeste schoolgebouwen is led-verlichting aangebracht en zetten wij de verwarming een graadje lager. Dat zijn eenvoudige dingen die iedereen kan doen en dat leven wij onze leerlingen graag voor.

 

Leer ons nog beter kennen op www.de-oorsprong.nl!

 

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen