Submenu

Lions club Utrechtse Heuvelrug

06-10-2022
262 keer bekeken 0 reacties

De Lions vormen een internationale organisatie met “we serve” als gezamenlijk motto. Lions leden zetten zich belangeloos in om anderen te helpen, onder andere door middel van fundraising.  Onze Lions Club Utrechtse Heuvelrug is actief in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

​​​​​​Lions International kent een aantal focus-onderwerpen: kinderkanker, blindheid, armoede, diabetes en duurzaamheid. Met zo'n 1,4 miljoen leden zijn we al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen we de grootste serviceorganisatie ter wereld. In Nederland zijn ruim 10.000 Lions in meer dan 435 Lionsclubs actief. Geen enkele club is hetzelfde. Lokale Lions komen regelmatig bij elkaar in lokale clubs van zo’n 25 tot 45 leden. Die clubs hebben hun eigen interpretatie van de centrale doelstellingen, aangepast aan de lokale behoefte.

Acties van de lokale Lions

Naast vele eenmalige acties organiseren wij ook jaarlijks terugkerende activiteiten. Bijvoorbeeld een kerstlunch voor ouderen, fietsen met cliënten van Bartimeus en het jaarlijkse mountainbike evenement  op de Amerongseberg – de MMA. De MMA levert geld op voor Staatsbosbeheer en ondersteunt lokale goede doelen zoals de “Plusbus” en “Vroeger en Nu”. 

Duurzaamheid voor de Lions club
De Lions zijn klimaatpartner geworden omdat wij als Lions Club Utrechtse Heuvelrug een bijdrage willen leveren aan het behalen van de gemeentelijke doelen op het gebied van de reductie van de CO2-uitstoot. 

Onze Lions Club Utrechtse Heuvelrug is graag betrokken bij “handen uit de mouwen” acties. Een voorbeeld is het opruimen van zwerfplastic in de gemeente of destijds helpen bij het opruimen van de schade van de valwind.

Een actie “in ontwikkeling” is het verzamelen van zaailingen op plaatsen waar deze niet tot volwassen bomen kunnen uitgroeien. Vervolgens herplanten we de zaailingen op plaatsen waar er behoefte aan is (zie meerbomen.nu).

Oproep!

Lions Club Utrechtse Heuvelrug is op zoek naar projecten die bijdragen aan de CO2-reductiedoelstelling van de gemeente. Wij zijn op zoek naar projecten die dreigen te blijven liggen en die met onze hulp op gang zouden kunnen komen.

 

Nadere algemene informatie landelijke Lions duurzaamheid initiatieven

https://duurzaam.lions.nl/

Nadere informatie over de Lions Club Utrechtse Heuvelrug

https://utrechtseheuvelrug.lions.nl/

Nadere algemene informatie landelijke Lions organisatie

https://www.lions.nl/wie-wij-zijn-0#top

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen