Submenu

Nederlands Veteraneninstituut

06-10-2022
317 keer bekeken 0 reacties

Onze organisatie is een stichting met een wettelijke taak en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Veteranenwet en verleent nazorg, trainingen en events voor (oud)militairen, politie, brandweer en ambulance medewerkers.

Mijn collega Stef Reimer en ik (Dick van der Lugt)  vertegenwoordigen het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn in het Lokaal Klimaatakkoord.

Duurzaam pand (met hotelkamers)

Ons insituut reikt door middel van allerlei ondersteunende programma‚Äôs en verblijf in ons hotel veel mensen binnen onze doelgroepen de helpende hand. Ons gebouw is in gebruik genomen in 2013, is zeer duurzaam gebouwd en heeft energielabel A.

Sinds een aantal jaren hebben wij onze bedrijfsvoering zo kunnen aanpassen dat verduurzaming een steeds grotere rol daarin kreeg en hebben daarom ook goud behaald via het Greenkey certificaat.

Ambities

We zijn er nog niet en weten dat er nog veel meer verduurzamingsplannen moeten worden uitgevoerd. Dat is ook een reden om ons aan te sluiten bij het Lokaal Klimaatakkoord. Waarschijnlijk helpt het ons en de partners als we elkaar betrekken bij de verduurzamingsplannen die we ontwikkelen, leren we van elkaar en versterkt dit al onze plannen op dit gebied.

Onder andere bij het beheer van ons gebouw en terrein speelt verduurzaming een grote rol. We bewaken ons energieverbruik en hebben net een groot project afgesloten om LED verlichting in ons gebouw te plaatsen. Ook onderzoeken we jaarlijks of er energiebesparende maatregelen kunnen worden uitgevoerd en voeren we verduurzamingsmaatregelen uit op ons terrein. Zeer recent hebben we een grote ondergrondse regenwater opslag op ons terrein geplaatst. Het leuke is ook dat op ons terrein steeds meer biodiversiteit ontstaat en dat die ook steeds meer zichtbaar wordt.  

Toekomstplannen

De komende jaren gaan we door op dit pad en hebben bijvoorbeeld plannen om onze 4 warmtepompen op aardgas in 2023 te vervangen voor 2 stuks full-electric lucht- water warmtepompen. Tevens onderzoeken we of er meer mogelijkheden ontstaan voor het plaatsen van zonnepanelen en of onze bedrijfsvoering nog meer verduurzaamd kan worden.

Wij ervaren dat het belangrijk is elkaar te stimuleren om met dit onderwerp serieus aan het werk te gaan en dat dit eigenlijk alleen maar lukt met betrokken mensen. Dus plannen we intern overleg waarin het onderwerp duurzaamheid en Greenkey hoog op de agenda staat. Op die manier houden we elkaar scherp kunnen we blijven verbeteren.

 

 Meer informatie over onze organisatie:  www.nlveteraneninstituut.nl 

 

   

 

         

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen