Submenu

Triodos Bank

06-10-2022
254 keer bekeken 0 reacties

Al sinds de oprichting in 1980 investeert Triodos Bank in initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. Zo financieren we betere zorg voor kwetsbare ouderen en kinderen. Ook dragen we bij aan het verminderen van voedselverspilling en de productie van schonere energie.

Energie

Energie speelt volgens Triodos Bank een sleutelrol in de verduurzaming van de economie. Wij streven hierbij naar een integrale aanpak. Van het energiezuiniger maken van huizen en vastgoed tot lokale initiatieven om zelf energie op te wekken: met slimme financieringsoplossingen ondersteunen we ondernemers en particulieren die bij willen dragen aan een betaalbare en schone energievoorziening.

Bouw

De gebouwen in Nederland (denk aan woningen, kantoren en ziekenhuizen) zijn verantwoordelijk voor 30% van het totale energieverbruik. Door hier energie te besparen leveren we een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van onze totale CO2-uitstoot. En het mooie is dat het verduurzamen van een gebouw ook een positieve invloed heeft op het leefklimaat. Triodos Bank werkt hier graag aan mee door ondernemers te financieren die hier hun steentje aan bijdragen.

Triodos Groenfonds

Investeren in duurzame energie, biologische landbouw én natuurontwikkeling, en tegelijkertijd een gezond financieel rendement behalen. Dat zijn de doelstellingen van Triodos Groenfonds, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Doordat investeringen van Triodos Groenfonds onder de Groenregeling van de overheid vallen, kunnen beleggers een extra fiscaal voordeel krijgen.

Het fonds financiert vooral projecten die door de overheid als groen zijn bestempeld, dus binnen de Regeling Groenprojecten vallen. Dat zijn projecten die de energietransitie moeten versnellen, maar ook bijdragen aan een beter en houdbaarder voedselsysteem of een circulaire economie bevorderen. Daar vallen ook projecten onder die leiden tot een duurzamere omgang met natuurlijke grondstoffen en bodem.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen