Submenu

Vereniging Dorp en Natuur Amerongen Leersum

06-10-2022
210 keer bekeken 0 reacties

De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen - Leersum is opgericht in 1966 en telt ruim 1000 leden. Zij wil met tal van activiteiten bijdragen aan een leefomgeving die past bij het historische en landschappelijke karakter van onze dorpen.

Al ver voor duurzaamheid een hot item is geworden, was onze vereniging al duurzaam bezig. De eerste oud-glasinzameling van Nederland werd in 1972 door de vereniging georganiseerd. En al sinds 1984 organiseren we plantenruilbeurzen, om overtollige planten niet als afval te laten eindigen, maar er anderen blij mee te maken. En de nieuwste werkgroep Heuvelrugtuinen helpt mensen met afkoppelen van hun regenpijp. Dit zijn enkele concrete voorbeelden, maar eigenlijk zijn vrijwel al onze activiteiten duurzaam, in de ruime betekenis van dat woord.

Dorp en Natuur zet zich actief in voor o.a.:

• behoud en, waar mogelijk, herstel van het historische karakter en de natuurlijke omgeving van onze dorpen.

• bewaren van de natuurlijke en landschappelijke waarden van onze dorpen en hun natuurlijke groenvoorzieningen die aansluiten op de heuvelrug en de uiterwaarden.

• bevorderen van nieuwe natuur en biodiversiteit.

Dorp en Natuur wil een aanspreekpunt zijn voor alle inwoners van Amerongen, Leersum en Overberg die zich betrokken voelen bij deze doelstellingen. Dorp en Natuur probeert haar doel te bereiken door middel van overleg op basis van argumenten. Naast o.a. overleg met verschillende gemeentelijke en provinciale overheden voegt Dorp en Natuur zelf ook de daad bij het woord met de activiteiten van haar verschillende werkgroepen.

§ Cotlandenpad (onderhoud klompenpaden)

§ Dassen

§ Heemtuin (Londotuin)

§ Heuvelrugtuinen

§ Landschapsbeheer, waaronder de wilgenknotploeg

§ Natuureducatie

§ Paddentrek

§ Public Relations (tijdschrift, website)

§ Ruimtelijke Ordening en Milieu

§ Uilen

§ Zwerfafval

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen