Submenu

Vereniging Leefbaarheid Doorn

06-10-2022
233 keer bekeken 0 reacties

De Vereniging Leefbaarheid Doorn (VLD) is een vereniging van inwoners van Doorn, die zich inzet voor het behoud en de verbetering van het groene en dorpse karakter van Doorn. Zij werkt daarin samen met andere verenigingen binnen de gemeente in de Federatie Groene Heuvelrug.

De aanzienlijke oppervlakte bos en bomen in en rond Doorn levert een grote bijdrage aan het duurzaam vastleggen vanCO2 uit de lucht en daarmee aan de klimaatopgave voor de komende decennia.

Wij doen mee aan het klimaatakkoord omdat naast de vele activiteiten gericht op vermindering van het energiegebruik ook deze kant van de klimaatopgave blijvend aandacht verdient. De VLD zet zich al jaren in om bestaand bos te behouden en waar mogelijk nieuw bos en nieuwe boomaanplant tot stand te brengen. Zo heeft de VLD onlangs samen met haar leden en andere inwoners van Doorn in kaart gebracht waar binnen de bebouwde kom in de publieke ruimte nieuwe bomen kunnen worden geplant. De eerste daarvan gaan al dit najaar de grond in en wij blijven ons inzetten voor meer bomen in de komende jaren. Inwoners van onze gemeente kunnen ook individueel een bijdrage leveren door op eigen grond een of meer bomen te planten.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen