Submenu

Vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk

06-10-2022
233 keer bekeken 0 reacties

De vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) zet zich in voor behoud en herstel van de natuurlijke en cultuurhistorische waarden in Maarn en Maarsbergen en omgeving.

MMN wil bevorderen dat grondstoffen duurzaam en zuinig gebruikt worden, dat energiegebruik verminderd wordt en dat daarbij gebruik gemaakt wordt van duurzame energiebronnen die het leefmilieu zo min mogelijk belasten. Al bijna 40 jaar zetten vrijwilligers in diverse werkgroepen zich in voor natuur, landschap, cultuurhistorie, biodiversiteit, duurzaamheid en educatie voor kinderen en volwassenen.

Eén van de grootste problemen van onze tijd
Net als vrijwel iedereen, ziet MMN de klimaatverandering als één van de grootste problemen van onze tijd. Daarom en gezien de beschreven doelstellingen van de vereniging, wil MMN ook als klimaatpartner bevorderen dat de uitstoot van CO2 verminderd wordt.

MMN doet dit door initiatieven op dit gebied te ontplooien en voorlichting te geven. Ook wil MMN activiteiten en initiatieven van anderen ondersteunen door er via website, facebook en nieuwsbrief aandacht aan te geven.

Wat doet MMN op het gebied van duurzaamheid?
In de afgelopen tijd heeft MMN een aantal initiatieven ontplooid op het gebied van duurzaamheid en CO2-reductie.
Leden van de MMN-werkgroep Duurzaamheid hebben de facebookgroep Doe Maarn Duurzaam opgericht waar inwoners van Maarn en Maarsbergen duurzame en energiebesparende ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen.
Leden van dezelfde werkgroep hebben een dameskleding ruiltas opgezet, waardoor opgeruimde kleding van de één weer een nieuw leven kan gaan leiden bij een ander. Ook heeft de werkgroep via een “plastic minderen event” aandacht gevraagd voor het verminderen van plasticgebruik en ook de plaatselijke middenstand geïnspireerd om het assortiment waar mogelijk plasticvrij te maken en plasticvrije verpakkingen te stimuleren.

Samen met Heuvelrug Energie heeft MMN het initiatief genomen voor een deelauto in Maarn. De deelauto is nu nog hybride maar wordt binnenkort volledig elektrisch, zodra door de gemeente de laadpaal is gerealiseerd.

Al deze initiatieven zijn terug te vinden op de initiatievenkaart.


Voorlichting
In het kader van voorlichting werkt MMN mee aan het initiatief om regelmatig een zogenaamd klimaatcafé te organiseren waarbij inwoners van de gemeente informatie kunnen opdoen en kunnen leren van ervaringen van anderen op het gebied van CO2-reductie en klimaatvriendelijk gedrag.
Ook op het gebied van klimaatadaptatie organiseert MMN lezingen, cursussen en workshops zoals bijvoorbeeld over het afkoppelen van regenwater, het inrichten van ‘heuvelrugtuinen’ en composteren.

Neem een kijkje op de website en word lid! www.mmnatuurlijk.nl  

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE



 

 

 

Cookie-instellingen