Submenu

Waterschap Vallei en Veluwe

06-10-2022
186 keer bekeken 0 reacties

Duurzaamheid is een erg breed en ingewikkeld onderwerp. Maar het is ook een belangrijk onderwerp, waar het waterschap gelukkig al heel veel aan doet.

Circulair en klimaatbestendig

We zetten in op hergebruik van grondstoffen uit rioolwater en op productie van energie uit zon, wind en water. Sinds 2020 zijn we volledig energieneutraal en onze ambitie is om in 2050 volledig circulair en klimaatpositief te zijn. We zetten ons in voor klimaatadaptatie. Zo dragen we bij aan een gezonde leefomgeving die bestand is tegen klimaatverandering.

Inspelen op klimaatveranderingen

Het klimaat verandert. Steeds meer hebben we te maken met droogte, wateroverlast door piekbuien, warmte en hittestress. Als waterschap willen we bijdragen aan een gezonde leefomgeving die bestand is tegen klimaatverandering.

Energie uit zon, wind, (riool)water, bodem en biogas

We voeren een duurzaam energiebeleid en zijn altijd op zoek naar manieren om energie te besparen, terug te winnen en op een duurzame manier te produceren.

Grondstoffen uit rioolwater

De winning van grondstoffen uit rioolwater is een vervolgstap die duurzamer is. We noemen ons afvalwater dan ook geen afval meer; het is rioolwater. Hier halen we stoffen uit als fosfaat en andere waardevolle stoffen naarmate er een marktbehoefte voor is.

CO₂ Prestatieladder

In 2050 willen wij klimaatneutraal zijn. Dat betekent onder meer dat wij toewerken naar een 0-emissie van broeikasgassen, binnen onze eigen organisatie maar ook als uitgangspunt voor onze leveranciers en andere partners waarmee wij samenwerken. Wij maken bij deze doelstelling gebruik van de CO₂ (koolstofdioxide)-Prestatieladder.

 

Afbeeldingen

animatie circulaire economie

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen