Submenu

Kaap Doorn Conferentiecentrum

29-03-2024
25 keer bekeken 0 reacties

Kaap Doorn Conferentiecentrum is dé specialist in zakelijke bijeenkomsten! Sinds 2019 is Kaap Doorn onderdeel van YMCA Nederland. Wanneer u een bijeenkomst bij Kaap Doorn organiseert, steunt u het goede werk van de YMCA.

Een groot deel van het rendement van Kaap Doorn wordt namelijk gebruikt om hun activiteiten te financieren. De YMCA houdt zich bezig met jeugd- en jongerenwerk en organiseert vakantiekampen voor kinderen met een hulpvraag in Nederland. Zie ook: https://ymca.nl/  Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid zit dus in ons DNA. Ook hebben wij sinds 2010 een Gouden Green Key. Wij zijn er trots op dat wij als één van de eerste conferentiecentra een Gouden Green Key hebben behaald. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de gastvrijheidssector. Green Key bevordert duurzaamheid in onze sector en vermindert diens impact op het milieu. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema's en doen er alles aan om het milieu te sparen.

Wat doen wij nu al:

 • Duurzaam inkopen: onze thee is biologisch en Fairtrade en onze koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd. Wij kopen daarnaast veel biologische en streekproducten in.
 • Maatschappelijke betrokkenheid: wij hebben ons gebruikte bedlinnen en handdoeken weggegeven aan ‘Het Woonoord’ in Doorn waar op dat moment 110 Oekraïense vluchtelingen werden opgevangen. Een van onze collega’s bakt taarten voor de Voedselbank Kromme Rijn als er een kind jarig is. Daarnaast hebben wij het afgelopen jaar een zaal ter beschikking gesteld voor taallessen voor de bewoners van het AZC in Leersum.
 • Water: in alle plenaire zalen zit een kraan of apparaat waar de gast kraanwater kan tappen. Uiteraard beschikken onze hotelkamers over waterbesparende douchekoppen. In 2023 hebben wij watervrije urinoirs van Urimat geplaatst ter vervanging van de oude urinoirs.
 • Energie: op veel plekken en waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van bewegingsschakelaars. Als laatste hebben wij begin 2024 onze terreinverlichting naar LED omgezet. De binnenverlichting is al veel eerder volledig omgezet.
 • Textiel: voor ons nieuwe bed-en bedlinnen hebben wij gekozen voor 100% bio Fairtrade katoen. Zie ook: https://www.starlinen.nl/relatie-in-de-kijker-kaap-doorn-conferentiecentrum/
 • Circulariteit: eind 2023 hebben wij een groot aantal stoelen laten herstofferen.
 • Verbouwingen: wij kijken bij renovaties naar de meest duurzame opties.
 • Plastic: de plastic glazen op de hotelkamers zijn vervangen door glazen drinkglazen. Het zijn de onderste helften van wijnflessen die een tweede leven hebben gekregen. De glazen worden gemaakt in de fabriek van Rebottled, onder andere door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 • Afvalscheiding: wij proberen op zoveel mogelijk plekken het afval te scheiden. Naast papier & karton, flessenglas, plastic en restafval hebben wij een swill tank. Swill zijn gekookte en ongekookte voedselresten. Ons swill afval wordt op een milieuvriendelijke wijze verwerkt tot biogas. Uiteraard proberen wij zo min mogelijk voedsel te verspillen.
 • Schoonmaak: de schoonmaak werkt hoofdzakelijk met ozonwater. Water wordt geactiveerd met ozon, waardoor gestabiliseerde ozonwater ontstaat dat een reinigende en hygiënische werking heeft. Hierdoor zijn schoonmaakmiddelen voor reguliere, dagelijkse reiniging overbodig en wordt de veiligheid voor medewerkers verbeterd door minder aanraking met chemicaliën. Daarnaast worden er nog andere schoonmaakmiddelen met een Ecolabel gebruikt.
 • Laadpalen: in 2024 hebben wij 4 dubbele laadpalen erbij gekregen. Wij beschikken nu over 10 laadplekken.

Daarnaast hebben wij een MVO- (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) actielijst en -doelstellingen gesteld met betrekking tot het verminderen van restafval, waterverbruik, elektriciteit en gas. Ook hebben wij een Green Team met collega’s van de diverse afdelingen. Kortom, bent u op zoek naar een locatie voor uw zakelijke bijeenkomst in een inspirerende, groene, duurzame en gastvrije omgeving kijk dan eens op: https://www.kaapdoorn.nl/ of bel met 0343 – 420 436 (reserveringen). Wij kijken met u graag naar de mogelijkheden.

Wij, van Kaap Doorn, doen graag mee met het Lokaal Klimaatakkoord als partner.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen