Submenu

Trollenwol

01-05-2024
6 keer bekeken 0 reacties

Trollenwol is gespecialiseerd in eerlijk geproduceerde wol uit het Noorden van Europa. We hebben ecologisch en organic geproduceerde wol en kennen de de mensen achter deze wol vaak persoonlijk door onze bezoeken aan de spinnerijen. 

De herkomst uit Scandinavië en Shetland garandeert dat de schapen een goed leven hebben gehad en dat de wol milieuvriendelijk geproduceerd is. 

Naast de Scandinavische wol van het Ullcentrum en Hillesvåg Ullvarefabrikk hebben we ons eigen merk Schaapjeswol. 100% Ecologische Nederlandse wol van schaapskuddes op de Utrechtse Heuvelrug en de Schapenstreek in Lutjebroek. Alle kleuren worden handgeverfd door Atelier Sarah Jane in Doorn.

Hiermee dragen we bij aan het lokaal produceren: we gebruiken de wol van schapen die in onze leefomgeving zorgen voor biodiversiteit in harmonie met de natuur.

Links naar onze wolleveranciers: www.cklandschapsbeheer.nl of www.schapenstreek.nl of www.dehondspol.nl en maak kennis met de schapen en de mensen die zorgen dat wij onze Schaapjeswol kunnen laten spinnen.

Het contact is leuker en vaak sneller met kleine lokale bedrijven, boeren en herders. Dat alles maakt breien of haken nog persoonlijker.

Trollenwol verkoopt ook Sekem katoen. dit is Gots-gecertificeerde biologisch-dynamisch geteelde katoen uit Egypte. 

De katoen wordt geteeld rondom de Sekem gemeenschap en is daardoor direct traceerbaar naar de plek en de mensen die er mee gewerkt hebben. Naast de organic en biodynamische keurmerken heeft Sekem katoen ook nog het Demeter keurmerk, een extra strenge selectie binnen de biologisch-dynamische landbouw. De teelt van deze katoen zorgt daarmee niet alleen voor de vergroening van de woestijn, maar ook voor een gif-vrije en milieu- en mensvriendelijke landbouw.

Meer weten? Wij delen onze passie graag, dus neem gerust even contact met ons op.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen