Submenu

Afkoppelen regenpijpen in de Brinkseweg

06-03-2023 0 reacties

Naar aanleiding van de hete zomers in 2022 hebben we met 9 huishoudens in de Brinkseweg onze regenpijpen afgekoppeld. Het hemelwater verdwijnt niet langer in het riool, maar zakt via onze tuinen de bodem in. Het komt het grondwaterpeil, de bomen in onze straat en de planten in onze tuinen ten goede. Bovendien wordt bij hevige regenval het riool niet overbelast.

We kregen veel medewerking van gemeente Utrechtse Heuvelrug en woningbouwvereniging Heuvelrug Wonen. De laatste adviseerde ons om ons project voor te dragen voor de vrijwilligersdag De Variabele Doet. Geheel belangenloos hebben medewerkers van dit aannemersbedrijf de werkzaamheden uitgevoerd. Wij, de bewoners verzorgde de catering. Het was een gezellige en vrolijke dag en we zijn heel blij met het resultaat! 

Het was erg leuk om dit met elkaar te organiseren en te ervaren dat ook de gemeente en de woningbouwvereniging ons initiatief zo enthousiast steunen. Mocht je ook iets willen ondernemen dan is ons advies om het gesprek aan te gaan met je buren en ook met de gemeente en/of verhuurder. 

Dit is een mooie eerste stap in het tegengaan van hittestress. In onze straat is veel animo voor meer maatregelen. 

Lat: 52.0537416
Long: 5.2936322

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen