2023 wordt het jaar van het Tegelwippen! Doet u mee?

Hans de Gram 10-08-2023
89 keer bekeken

Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer begonnen. Tot en met 31 oktober gaan wij de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten. Het doel is Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

Het jaarlijkse NK Tegelwippen is volop aan de gang. Het doel is Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Wij gaan tot en met 31 oktober de strijd aan met ruim 150 Nederlandse gemeenten.

Sinds de eerste editie in 2020 zijn in totaal al ruim 4,3 miljoen verwijderde tegels gemeld via: www.nk-tegelwippen.nl. Dat staat gelijk aan circa 55 voetbalvelden. Wij doen voor de tweede keer mee aan het NK Tegelwippen. We willen duizenden tegels vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. De standen worden bijgehouden op de website.

Waarom Tegelwippen?

Meer groen in de tuin en in de straat beperkt de overlast door de klimaatverandering - zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Ook levert groen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. Vooral biologische en inheemse planten en bomen dragen hieraan bij.

Grote ambities

We hebben dit jaar grote ambities voor het verwijderen van tegels en roepen bedrijven en inwoners op hetzelfde te doen.

Wethouder Anouk Haaxma: "Het wordt voor ons het jaar van het tegelwippen. We zijn al gestart met het tegelwippen langs de Hoofdstraat in Driebergen en de Dorpsstraat en Bloemengaard in Doorn en we gaan nog veel meer tegels wippen. Ik hoop van harte dat u met ons meedoet!"

Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober.

Maak gebruik van de TegelTaxi

U kunt zich inschrijven om tegels op te laten halen via: mdpostbusafval@heuvelrug.nl. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer. aantal en het formaat van de tegels

U dient ook een bewijs van deelname NK Tegelwippen overleggen via https://www.nk-tegelwippen.nl/meedoen.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen