Klimaattafel over de Sustainable Development Goals op 26 september jl. was een succes!

Yannick van Olst 29-09-2023
121 keer bekeken

Afgelopen dinsdag vond de derde Klimaattafel plaats, georganiseerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug samen met stichting SBI op Landgoed Zonheuvel. De bijeenkomst vond plaats in de Sustainable Development Goals action week, daarom vormden de SDG’s het overkoepelende thema.

De SDG’s zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken en deze zijn afgesproken door de landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties, waaronder Nederland. De doelen zijn vastgesteld op basis van wereldwijde inbreng van organisaties én individuen en zijn bijvoorbeeld Betaalbare en duurzame energie (doel 7) en Klimaatactie (doel 13).

De Klimaattafels hebben als doel om elkaar te inspireren en te informeren op het gebied van duurzame maatregelen die leiden tot CO2-reductie. De aanwezige vertegenwoordigers van organisaties, instellingen en verenigingen gingen met elkaar in gesprek over de impact die zij hebben op diverse vormen van kapitaal, waaronder uiteraard het natuurlijk kapitaal. Dit onder begeleiding van Paul van Ruiten van Bureau Om, die voorafgaand aan de werksessies in kleine groepjes, een presentatie gaf over het meervoudige waardecreatiemodel. Monique Paul van stichting SBI gaf een interessante presentatie over hoe de SDG’s ingebed zijn door de verschillende SBI-bedrijven. Na afloop van het officiële gedeelte was er nog volop tijd om na te praten en te netwerken.

Wil je als organisatie, instelling of vereniging in de gemeente Utrechtse Heuvelrug ook deelnemen aan de Klimaattafels? Neem dan contact met ons op via duurzaam@heuvelrug.nl

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen