Slim & duurzaam Sinterklaas vieren onder het motto: Ruilen is het nieuwe kopen.

Yannick van Olst 06-11-2023
93 keer bekeken

Leersum - De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress.

Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Stichting Leersumse Kidsfair organiseert daarom de Recycle Sint speelgoedruilmarkt op vrijdag 17 november. Locatie: De Binder in Leersum.

De Leersumse Kidsfair, bekend om haar tweejaarlijkse kinderkleding- en speelgoedbeurs, wil Sint verduurzamen en heeft het initiatief genomen een speelgoedruilmarkt te organiseren in Leersum. Daarnaast is we extra blij dat de speelgoedstapel in eigen huis op de schop gaat en gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en onze eigen kinderen worden weer verblijd met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.

Aafke Zwart, initiatiefnemer van de kinderkledingbeurs in Leersum: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. Dus neem al je goede en nette speelgoed en boeken mee en je krijgt een hand vol waardebonnen die je kunt ruilen voor mooi ander speelgoed en boeken!

De speelgoedruilmarkt in Leersum vindt plaats op 17 november in De Binder. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren om 18.30 uur en als alles klaar ligt, zo rond 19.45 uur kan het ruilen beginnen. Bekijk de facebookpagina van LeersumseKids voor meer informatie en updates. Daar kun je je ook opgeven als je ook wilt meerecyclen.

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen