Gemeente stimuleert duurzaamheid met nieuwe subsidieregeling

Yannick van Olst 18-01-2024
132 keer bekeken

De gemeente wil duurzame initiatieven van inwoners zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom is de subsidieregeling duurzaamheid in het leven geroepen. Met deze subsidie stimuleren, versterken en versnellen we gezamenlijke particuliere initiatieven.

Steeds meer groepen inwoners willen samen aan de slag met verduurzaming. Die initiatieven wil de gemeente zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom komt de gemeente vanaf 15 januari 2024 met een nieuwe subsidieregeling duurzaamheid. Met deze subsidie worden gezamenlijke particuliere initiatieven gestimuleerd, versterkt en versneld. Er is jaarlijks €100.000,- beschikbaar.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het bekostigen van een constructieberekening voor een postcoderoosproject, een haalbaarheidsonderzoek of een circulair initiatief. Of het organiseren van een lezing of filmavond over duurzaamheid. Voor de gemeente gaat het daarbij om relatief kleine bedragen waarmee wij kunnen zorgen dat initiatieven daadwerkelijk van de grond komen en niet blijven steken op financiële drempels.

De subsidieregeling richt zich op CO2-emissiereductie, energietransitie en circulaire economie. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de activiteit gericht zijn op inwoners van de gemeente. Een subsidie kan worden aangevraagd door bewonersgroepen, verenigingen van eigenaren, coöperaties, verenigingen en stichtingen en bedraagt maximaal €5.000,-. De regeling is niet bestemd voor bijvoorbeeld het verduurzamen van de eigen woning.

Wethouder Karin Oyevaar: ,,Samen aan de slag om stap voor stap, wijk voor wijk onze huizen en bedrijven duurzamer te maken is een van de grote en noodzakelijke opgaven van deze tijd. Het is tenslotte in ons aller belang dat we de aarde gezond en leefbaar door kunnen geven aan de volgende generaties. Internationaal worden hier afspraken over gemaakt, maar het begint natuurlijk in onze eigen gemeente, in ons eigen dorp, bij de keuzes die wij zelf maken. Gelukkig is de betrokkenheid bij een duurzame samenleving in onze gemeente groot. Veel inwoners, bedrijven en organisaties komen met initiatieven om anderen te inspireren of aan te zetten tot duurzaam gedrag. Omdat we als gemeente deze initiatieven willen ondersteunen, hebben we in ons uitvoeringsprogramma “Groen en Duurzaam Doen” een subsidieregeling duurzaamheid opgenomen. Ik ben blij dat inwoners per 15 januari van deze subsidieregeling gebruik kunnen gaan maken!”

Meer informatie over de voorwaarden en hoe de subsidie aangevraagd moet worden vind je hier https://www.heuvelrug.nl/subsidieregeling-duurzaamheid

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen