Lezing door Elisah Pals van Zero Waste NL op 13 maart in Leusden

Yannick van Olst 21-02-2024
83 keer bekeken

Hoe kun je zelf aan de slag gaan met afvalvrij leven door jouw koopgedrag onder de loep te nemen? Daarover geeft Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, op 13 maart om 19.30 uur een lezing in de Bibliotheek Leusden.

In deze lezing vertelt ze je alles wat zij heeft ontdekt over afvalvrij leven. Met humor, praktische oplossingen en ruimte voor persoonlijke vragen. Na afloop sta je te popelen om de kennis van Elisah in de praktijk toe te passen. De lezing maakt onderdeel uit van de campagne ‘Alles behalve plastic’ en wordt georganiseerd in samenwerking met De Groene Belevenis.

 Dagelijks gooien we in Nederland ruim genomen 19 miljoen plastic wegwerpbekers en -bakjes weg die eenmalig zijn gebruikt. Veel van dit afval komt in de natuur terecht als zwerfafval. Om dit probleem aan te pakken laat de ‘Alles behalve plastic’-campagne zien hoe het anders kan. 

De campagne gaat op 1 maart 2024 van start. Een maand lang deelt Afval van Utrecht tips en inspiratie over hoe de plastic-voetafdruk verkleind kan worden. Deze campagne, die in de  Utrechtse gemeenten wordt uitgerold, maakt mensen op creatieve manieren bewust om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen.

 In de ‘Alles behalve plastic’-campagne worden alternatieven voor wegwerpplastic gedeeld en praktisch gemaakt. Zo worden er op sociale mediakanalen wekelijks tips en inspiratie gedeeld. Winkels waar inwoners met eigen verpakkingen boodschappen kunnen doen krijgen extra aandacht. Ook wordt er een prijzenpakket verloot onder inzendingen voor het meest creatieve alternatief voor wegwerpplastic.

Daarnaast organiseert Afval van Utrecht, in samenwerking met Zero Waste Nederland, drie acties in de maand maart. Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, geeft op 13 maart om 19.30 uur een lezing hier in Leusden. Op 16 maart is er een Zero Waste wandeltour in Woerden en op 30 maart in Wijk bij Duurstede. De acties zijn kosteloos en op inschrijving. Op afvalvanutrecht.nl/allesbehalveplastic vind je de link om je aan te melden.

Voor meer informatie over de campagne en de acties, kijk op afvalvanutrecht.nl/allesbehalveplastic.

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen