Doe je mee met de Open Heuvelrugtuinen Route?

Yannick van Olst 15-04-2024
41 keer bekeken

Na het succes van vorig jaar organiseert Stichting GoedVolk op zaterdag 29 juni weer een Open Heuvelrugtuinen Route! Hiervoor kunnen inwoners zich inschrijven om (elkaars) tuinen en de openbare Heuvelrugtuinen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug te bekijken.

Wanneer: Zaterdag 29 juni 2024, van 11.00 - 15.00 uur 
Waar: gemeente Utrechtse Heuvelrug
Voor wie: Inwoners van de dorpen Driebergen, Doorn, Leersum, Maarn, Maarsbergen Amerongen en Overberg

Vind je het leuk om te tuinieren en je liefde voor planten met anderen te delen? Ben je trots dat er planten in je tuin staan die vlinders en bijen aantrekken? Of wil je laten zien hoe je regenwater opvangt, bijvoorbeeld in een vijver of regenton? We nodigen jou van harte uit om je tuin open te stellen! Doe je mee?

Het maakt niet uit of je tuin groot of klein is, je al jarenlang een biodivers paradijsje hebt of dat je net de eerste stappen naar een groenere tuin hebt gezet. Het doel van de Open Heuvelrugtuinen Route is om te inspireren, van elkaar te horen hoe je een natuurlijke tuin kunt realiseren en welke keuzes je daarin maakt. 

Aanmelden en vragen

Meld je dan hier aan uiterlijk 30 april. Voor vragen kun je terecht bij coördinator Mirjam van Zweeden: mirjamvanzweeden@gmail.com

Waarom deze route?

Door elkaar te inspireren stappen te zetten naar een Heuvelrugtuin laten we het Nationaal Park groeien en bloeien. Planten die op de Heuvelrug voorkomen bieden schuil- en voedselplaatsen aan bijen, vlinders en vogels die op de Utrechtse Heuvelrug leven. Daarbij zorgt een groene tuin voor een betere waterhuishouding. Door je tuin in te richten als Heuvelrugtuin draag je bij aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. www.jouwheuvelrugtuin.nl

Helpers

We zoeken nog mensen voor hand- en spandiensten in Doorn en Amerongen. Lijkt dit je leuk? Of heb je vragen? Stuur dan s.v.p. even een mailtje naar Mirjam. Als je wilt bellen zet dan je telefoonnummer erbij.

GoedVolk

GoedVolk is een initiatief van inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de regio. Door de aanwezige talenten te mobiliseren en in te zetten voor thema’s die leven en van belang zijn voor onze samenleving. Iedereen is GoedVolk!

www.iedereenisgoedvolk.nl    

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen