Submenu

Klimaatcafé ‘Lokale voeding’ in Zorgboerderij Langbroek

27-10-2022 95 keer bekeken 0 reacties

Begin

16-11-2022 om 19:30

Einde

16-11-2022 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Langbroek

Woensdagavond 16 november zijn inwoners van de Utrechtse Heuvelrug (en omstreken) van harte welkom om meer te weten te komen en te delen over de waarde van lokale voeding. Deze keer is het klimaatcafé georganiseerd door Stichting GoedVolk UH, partij de CU en Fairtrade UH.

Het Klimaatcafé biedt een waaier van interessante korte presentaties vanuit verschillende invalshoeken en natuurlijk is er ruimte voor vragen en inbreng!

We zijn te gast bij Zorgboerderij Langbroek, een plaats waar op een duurzame manier lokale voeding geproduceerd wordt. Cliënten van Bartiméus verzorgen daar met begeleiders en vrijwilligers de dieren, helpen mee op het land en verkopen boerderijproducten in de winkel.

Gert Sijl geeft een inkijkje in de praktijk van duurzaam lokaal produceren op de zorgboerderij.

Guido Meerman, actief in de werkgroep FoodVolk van GoedVolk schetst een concreet handelingsperspectief om met elkaar een tot een duurzaam voedselsysteem te komen, middels het produceren van lokale voeding. Twee andere vrijwilligers van GoedVolk, Lize Haarman en Mirjam van Zweeden, nemen de gasten in hun verhaal mee naar plekken waar je duurzame voeding kan kopen.

Lize Haarman heeft een Duurzame Gids samengesteld met adressen van lokale producenten en horeca en gaat in op de mate van duurzaamheid van de producten. Mirjam van Zweeden laat zien hoe je gebruik kunt maken van mooie routes langs lokale producenten van Fietsen voor m’n eten Utrechtse Heuvelrug. Ook is te horen van Dick Karssen hoe Fairtrade Utrechtse Heuvelrug aansluit bij lokale productie en verkoop.

Tom Zoutewelle, raadslid van de CU treedt op als gespreksleider en Jamima de Brauwere laat zich door hem bevragen over de duurzame productie van voeding op Landgoed Zuylestein.

Tijd: inloop 19.30-20.00 start tot 21.30, met een borrel als afsluiting voor wie wil.

Vrije toegang, bijdrage drankjes op vrijwillige basis. S.v.p. even aanmelden bij mirjamvanzweeden@gmail.com en vol is vol.

 

0  reacties

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen