Submenu

Uitnodiging Bewonersavond ‘Het water in de Heuvelrug in Maarn en Maarsbergen’

14-03-2023 24 keer bekeken 0 reacties

Begin

20-03-2023 om 20:00

Einde

20-03-2023 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Tijdens deze avond leer je wat er zo uniek is aan de waterhuishouding in Maarn en Maarsbergen en op welke manier je daar zelf optimaal aan kunt bijdragen. Bijvoorbeeld via het afkoppelen van de regenpijp en jouw tuin in te richten als Heuvelrugtuin.

Wist je dat Maarsbergen vroeger een moeras was? En dat Maarn en Maarsbergen een uniek watersysteem heeft op de Utrechtse Heuvelrug? De ligging van Maarn en Maarsbergen op de gradiënt van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei zorgen ervoor dat de waterhuishouding verschillende unieke karakteristieken heeft. Dit verklaart waarom sommige delen erg droog zijn en andere juist weer gevoelig voor overstromingen. Tijdens deze avond leer je wat er zo uniek is aan de waterhuishouding in Maarn en Maarsbergen en op welke manier je daar zelf optimaal aan kunt bijdragen. Bijvoorbeeld via het afkoppelen van de regenpijp en jouw tuin in te richten als Heuvelrugtuin. 

Programma:

  • Blauwe agenda en droging en het vullen van de Heuvelrug met regenwater, door Gonda Laporte, het Blauwe Huis
  • Hoe het afvoeren van regenwater is geregeld in Maarn en Maarsbergen, door Annemarie ter Schure, gemeente Utrechtse Heuvelrug
  • Wat kun je zelf doen via het afkoppelen van regenwater?,door Gerda Schregardus, Maarn-Maarsbergen-Natuurlijk 

Aanmelden 20 maart
Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Aanmelden kan bij Gerda via excursies@mmnatuurlijk.nl  


En deel deze uitnodiging vooral ook met je buurtbewoners!

Praktijkdag op 25 oktober. Meld jij je aan?
Aansluitend op de bewonersavond zal er op zaterdagmiddag 25 maart een (offline) praktijkdag worden georganiseerd waarbij we gezamenlijk aan de slag gaan met het afkoppelen van de regenpijp onder leiding van Lanny Olie. Je leert hierbij alles over het opvangen van water in jouw tuin. Graag aanmelden bij Gerda via excursies@mmnatuurlijk.nl. Hierbij kun je ook aangeven als je hulp zou willen bij het afkoppelen van jouw regenpijp.

 

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen