Submenu

Kasteellezing | Floor Ziegler & Teun Gautier

Yannick van Olst 29-05-2024 7 keer bekeken 0 reacties

Begin

20-06-2024 om 17:30

Einde

20-06-2024 om 20:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Campus Landgoed Zonheuvel Amersfoortseweg 98 3941 EP Doorn

Een wereld die niet van bovenaf wordt georganiseerd, maar horizontaal, op basis van gelijkwaardigheid en partnerschap. Dat is een wereld van gemeenschappen. Mensen die niet wachten op de overheid om zaken aan te pakken of te verbeteren, maar zelf aan de slag gaan.

Er niet te veel over praten, maar doen.

Een wereld van gemeenschappen gaat over al die mooie voorbeelden van burgerinitiatieven die laten zien dat maatschappelijke opgaven wél kunnen worden opgelost. En dat mensen gemaakt zijn om onderdeel te zijn van een gemeenschap. Een verbinding die niets te maken heeft met politieke voorkeur. Je werkt vanuit verbinding omdat je iets wilt betekenen voor de buurt.

Floor Ziegler en Teun Gautier nemen je in hun boek mee op hun wandelingen door ‘een wereld van gemeenschappen’. Je komt in dorpen en steden waar bewoners opstaan om hun omgeving mooier, duurzamer, meer verbonden te maken. Beide auteurs proberen ook nadrukkelijk de verbinding te maken tussen deze burgerinitiatieven en ambtenaren en hun systeemwereld, door ze de helpende hand te bieden.

Ze laten de aanwezigen ervaren dat ook Cultureel Erfgoed onderdeel kan zijn van deze Wereld van Gemeenschappen en daarmee van Iedereen. Lees hiervoor deze flyer: Cultureel erfgoed voor iedereen.

In het voormalige woonhuis van schrijver/dichter Maarten Maartens op Landgoed Zonheuvel word je tijdens een driegangendiner op donderdag 20 juni aan het denken gezet, wissel je ideeën uit en ga je samen in gesprek over maatschappelijke vraagstukken. Kaarten bestel je onderaan deze pagina.

Programma en tijden

Locatie: Maarten Maartenshuis, Landgoed Zonheuvel Doorn

17.30 uur: ontvangst met drankje en livemuziek

18.00 uur: kennismaking met andere gasten

18.15 uur: aan tafel voor het driegangendiner

20.45 uur: afronding en natafelen

Kaarten Kasteellezing

Interactieve lezing | driegangenmenu aan tafel met de auteur | live muziek : 99,- euro (inclusief btw)

Aanmelden via deze link: https://www.campuslandgoedzonheuvel.nl/event/kasteellezing-floor-ziegler-teun-gautier/

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen