Submenu

Rineke uit Maarn maakt gebruik van een deelauto in haar buurt

630 keer bekeken 0 reacties

Samen met je buurtgenoten zorgen voor een fijne auto én een beter milieu: dat klonk Rineke Hakkens van Heuvelrug Energie als muziek in de oren.

"Steeds meer mensen willen graag elektrisch rijden, maar zelf een elektrische auto kopen, is niet voor iedereen weggelegd. Delen is dan een mooie oplossing: duurzaam en voordelig. En minder blik op straat maakt onze dorpen alleen maar nog mooier! Daarom zijn wij vanuit Heuvelrug Energie dit initiatief gestart, samen met Berend Musegaas en Jaklien Vlasblom van Maarn Maarsbergen Natuurlijk. Voor de uitvoering betrokken we de ervaren autodelers van Samen Slim Rijden Zeist. Er bleek voldoende belangstelling en al snel konden we starten met een eerste deelauto in Maarn, bij de Twee Marken. Daar maken nu 10 gezinnen gebruik van."

Voor en door bewoners

"De afgelopen tijd hebben we ons ingezet om nog meer deelauto's te plaatsen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Nu staan er in Driebergen twee en in Maarn één. Doorn komt daar nog bij, en er wordt gewerkt aan de komst van onze deelauto's in Maarn Zuid en Maarsbergen, en een derde auto in Driebergen. Anders dan bij de commerciële deelauto's weet je hier precies wie er nog meer in 'jouw' deelauto rijden. Het is echt een auto voor en door bewoners, dat spreekt veel mensen aan. In een WhatsApp-groep onderhoud je contact met je medehuurders. Reserveren en de auto openen gaat via een app, starten gaat met de startknop. Heel simpel en laagdrempelig dus!"

Bewuster rijden

"Omdat de termijn voor levering van een laadpaal erg lang blijkt, is de deelauto in Maarn Noord nu nog hybride, de rest van de deelauto's zijn volledig elektrisch. En al bespaart de hybride auto ook al 30% CO2; elektrisch rijden heeft natuurlijk wel de voorkeur. Een auto delen is sowieso al duurzamer dan iedereen een eigen auto en het zet aan tot bewuster rijden; je pakt niet voor elk ritje de wagen. Met elektrische auto's besparen we daarnaast op fossiele brandstof en beperken we samen nog meer CO2-uitstoot."

Goed alternatief

"Zelf maak ik ook gebruik van de deelauto in Maarn, gemiddeld een paar keer per maand. Het is voor ons thuis een goed alternatief voor een tweede auto; die hebben we inmiddels de deur uit kunnen doen. Het initiatief krijgt veel positieve reacties en de deelauto's hebben de nodige aandacht in de media gehad. We zoeken nog wel extra deelnemers, zodat we het aantal auto's in de gemeente verder kunnen uitbreiden. Dus als autodelen je aanspreekt... kijk eens op mmnatuurlijk.nl/autodelen of heuvelrugenergie.nl/autodelen!"

 

Tips van Rineke

 Overweeg je de aanschaf van een (tweede) auto? Denk dan eens aan autodelen met je dorpsgenoten...!

 

 De deelauto is een duurzame keuze als je niet dagelijks een auto nodig hebt, maar een aantal dag(del)en per maand.

 

 Alles over deelname, abonnementsvormen en kosten lees je op www.mmnatuurlijk.nl/autodelen of mail naar autodelen@mmnatuurlijk.nl.

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen